Wanneer kunt het beste de hottubs van Isbjørn Hot Tubs gebruiken

Wanneer te gebruiken?

Het ideale weer om je hottub te gebruiken is natuurlijk wanneer het kouder wordt in de avond, of bij kouder winterweer. Het contrast tussen het hete dampende water in de tub en de koude buitenlucht levert leuke taferelen op zoals dampend water. Vaak als je even uit je hottub gaat en wilt bijkomen voel je weinig van het koude weer. Vergelijk het met een opgietsessie bij een sauna. Zodra je bent uitgerust kan je jezelf weer langzaam in je hottub laten weggllijden. Even denk je heb ik hier ingezeten, want het voelt dikwijls heter aan, maar eenmaal weer in bad voel het 5 minuten later alsof het niet anders is geweest.

Bekijk het weerbericht of de weersverwachting

Gebruik je de tub vaak op gezette tijden en wil je een leuke hottub sessie plannen samen met je vrienden ? Dan is het niet onverstandig om even het weerbericht te controleren. Wil je namelijk tubben dan is het vaak minder leuk om bij regen, onweer of harde wind je tub te gebruiken. Wil je de weersverwachtingen of het weerbericht controleren bekijk dan bijvoorbeeld even weeronline.nl of buienradar.nl

Onderhoud thermowood

Al onze Hot Tubs zijn afgewerkt met een fraaie houtafwerking van thermowood. Ofschoon thermowood vrij duurzaam is vanwege de thermische behandeling dat het heeft ondergaan, krijgt het na verloop van tijd een zilverkleurige grijze kleur (vergelijkbaar met Red Cedar).

Ofschoon niet noodzakelijk raden wij echter altijd aan om het thermowood 1 maal per jaar met Vesting was olie te behandelen. Het hout wordt hierdoor waterafstotend en behoudt dan langere tijd zijn mooie donkerbruine kleur. Behandel echter uitsluitend de buitenafwerking van uw Hot Tub met deze olie, en nooit het beschermrek dat in het water staat (modellen met interne kachels).