Vind hier het antwoord op al uw vragen over onze Isbjørn hottubs
Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is een “bubbelssysteem”?

Bubbelsystemen blazen via 12 luchtjets uitsluitend lucht in een verticale richting vanuit de bankjes naar boven. De pomp van het bubbelsysteem wordt gemonteerd in een techniekkist die naast de hottub geplaatst wordt.

Een hottubs met whirlpool opties, gaat dat wel?

Isbjørn Hot Tubs heeft als een van de weinigen geïnvesteerd in houtgestookte hottubs met whirlpoolopties zoals bubbels of verlichting. Hierdoor kunt u enerzijds genieten van uw hottub als houtgestookte hottub (contrast binnen en buitentemperatuur, vgl. met sauna), maar ook kunt genieten bij warmer weer van bewegend water. Wij kunnen u garanderen dat al onze systemen (CE) volledig zijn getest en lekkage vrij zijn.

Mag ik chloor gebruiken?

U mag beslist geen chloor gebruiken, aangezien chloor de kachel kan aantasten.  Bij gebruik van chloor vervalt de garantie op de kachel.

Moet ik het hout ook onderhouden?

In principe is thermowood onderhoudsvrij maar zal wel vrij snel vergrijzen (net als Red Cedar).  Zodra het hout dan nat wordt zal de mooie donkere kleur weer terugkomen.  Wilt u de donkere kleur altijd behouden (bv. de houten rand) dan raden wij u aan het hout 1 x per jaar te behandelen met speciale wax olie.

Wat is ” Thermowood”?

Thermowood heeft door een thermische behandeling dezelfde eigenschappen als Red Cedar. Het is echter geen houtsoort op zich maar kan worden gemaakt van diverse houtsoorten. Wij gebruiken alleen het beste donkere A klasse thermowood voor onze hottubs. Thermowood is onderhoudsvrij en heeft als voordeel als decoratief hout dat het (nagenoeg) niet meer zal werken.

Hoe snel kan ik de Isbjørn Hot Tub opwarmen?

De opwarmtijd van een hottub wordt bepaald door het aantal liters water dat verwarmd moet worden en de capaciteit van de kachel. Onze kuipen zijn zodanig gevormd dat het aantal liters beperkt blijft, en onze kachels hebben minimaal een capaciteit van 30-45 KW! Hierdoor kunnen al onze baden binnen 1,5-2,5 uur worden opgewarmd (bij een gemiddelde buitentemperatuur van 15 graden) tot een aangename lichaamstemperatuur.

Kan ik het water er in de winter in laten staan?

Ofschoon de LDPE binnenkuipen bevriezing doorstaan, wordt het afgeraden om bij (aanhoudende) vorstperioden de hottub vol te laten staan. Bevroren uitgezet ijs kan namelijk de kachel en het beschermrek beschadigen of de doorvoeren naar de externe kachel. Ook dient de externe kachel geen water meer te bevatten. Wilt u juist in de winter gebruik maken van de hottub dan is het volgende mogelijk:

  • Gebruik van een circulerende waterpomp met spiraalverwarming, u kunt het water dan wel laten staan;
  • Het bad vullen bij gebruik, en nadien weer legen;
  • Gebruik van een circulatiepompje bij de interne kachel bij lichte vorst.

Hoe werkt een externe kachel?

Een externe kachel wordt met 2 rubberen doorvoeren met slangklemmen aan de buitenzijde van de hottub bevestigd. Zodra u het bad vult, wordt ook de kachel gevuld. De kachel heeft een dubbele wand, zodat er water bevindt geheel rondom de brandhaard. Zo wordt er via een groot oppervlak in de kachel warmte afgegeven aan het water. Het hete water gaat stijgen en zoekt via het hoogste afvoer punt in de kachel een weg terug naar de hottub. Hierdoor wordt er via de onderste opening weer koud water vanuit de hottub aangezogen naar de kachel. Hierdoor spreken we van een natuurlijke circulatie.

Wat is beter een aluminium of RVS kachel?

In principe is RVS van hoogwaardiger materiaal gemaakt dan aluminium. Aluminum heeft echter een veel lager smeltpunt dan RVS en heeft daarom een snellere warmteoverdracht die voor een hottub gewenst is. Daarom worden onze hottubs standaard geleverd met een aluminium kachel (voorzien van dubbele bovenrand tegen oververhitting) die de baden gemiddeld binnen 2 uur opwarmen.

Hoe houd ik het water schoon, heb ik een filter nodig?

Gebruikt u een hottub vrij onregelmatig (om de paar weken bv)? Dan kunt u prima een hottub gaan vullen en na 4-5 dagen weer legen.  Gebruikt u de hottub dan even niet dan laat u de hottub leeg staan, wat bij een kunststof tub prima kan. Het water dient (zonder filter) maximaal na een week ververst te worden. Wel wordt toevoeging van zuiveringsgranulaat (chloorvrij) tegen de algen aanbevolen.

Gebruikt u de een hottub elke week met regelmaat, dan adviseren wij u een goede zandfilter met UV aan te sluiten op uw Hot Tub. De filter haalt de stoffen en vetten uit het water. De UV lamp werkt preventief tegen algen en bacteriën, zodat het water niet slijmerig en groen wordt.

Hoeveel personen passen er in een Hot Tub?

Uitgaande van gemiddeld postuur kunt u uitgaan van het volgende: Interne kachel:  180 cm kuip voor 4-6 personen.
Externe kachel : 160 cm kuip voor 2-4 personen, 180 cm kuip voor 4-6 personen.

Wat is beter, een interne of externe kachel?

Beide varianten hebben voor- en nadelen. Een interne kachel heeft vaak meer uitstraling en meer sfeer, omdat je dicht bij het vuur zit. Een externe kachel daarentegen heeft meer praktische voordelen bij het schoonmaken van de kuip en de verwijdering van asresten. In opwarmtijd zit er bij onze modellen geen verschil meer.

Waarin onderscheidt Isbjørn zich van andere modellen?

Wij hebben zonder twijfel de beste LDPE binnenkuipen die ergonomisch uit 1 stuk zijn gevormd. Dit materiaal is onbreekbaar en gaat levenslang mee. Verder kunnen wij door middel van kleinschalige productie altijd maatwerk leveren voor standaard prijzen. Ten derde lopen wij technisch voorop met oplossingen op gebied van filtratie en whirlpoolopties. Tot slot worden al onze hottubs geleverd door eigen mensen (kwaliteit vanaf ontwerp tot aan levering in uw tuin).

Staat uw vraag er niet tussen?