Wilt u meer weten over de houtgestookte hottubs van Isbjørn Hot Tubs?

Houtgestookte hottubs

Oorsprong hottub houtgestookt

De hottub houtgestookt vindt zijn oorsprong in Arctische gebieden. Aanvankelijk waren dit voornamelijk massief houten baden vervaardigd van massief hout.  Nadeel van deze generatie houtgestookte buitenbaden, was dat zij slechts een beperkte levensduur (lekkages na enige tijd)  hadden en vaak rechte wanden hadden. Als gevolg van deze rechte wanden en open bankjes moest je veel meer water opwarmen hetgeen resulteerde in een langere opwarmtijd.

Houtgestookte hottub met korte opstooktijden

Isbjørn Hot Tubs heeft echter voor een LDPE kunststof binnenkuip gekozen voor al haar houtgestookte Hot tubs, welke ergonomisch zijn gevormd. Deze kuipen zijn voorzien van een schuine wand, gesloten bankjes en gaan bovenal levenslang mee !  De voordelen van deze benadering zijn dat je een levenslange kuip hebt, waarbij je veel minder water hoeft op te warmen om ervan te kunnen genieten. De opstooktijden variëren gemiddeld van ca 1,5-2,5 uur. (Afhankelijk van de buiten temparatuur, zo kan duurt het stoken in de wintermaanden iets langer dan in de zomermaanden).

Dankzij deze uit 1 mal gegoten kunststof binnenkuipen gaat de houtgestookte hottub veel langer mee, en kunt u hem later zelfs ‘restylen’. Deze nieuwe generatie houtgestookte hottubs behoudt daarom ook veel meer zijn waarde dan zijn traditionele houten hottub. Immers de binnenkuip gaat levenslang mee terwijl het hout slechts een decoratieve functie heeft gekregen.

Binnenkachel of buitenkachel? 

Wij leveren onze houtgestookte hottub met een binnenkachel of buitenkachel. Een veelvoorkomende vraag is "Wat is beter ?". Dit hangt geheel af van wat u zelf belangrijk vindt. In grote lijn kan echter gezegd worden dat de houtgestookte Hottub met een binnenkachel vaak meer sfeer oproept, iets gezelliger is tijdens het baden vanwege het knapperende hout en het directer contact met het vuur (u zit letterlijk naast het vuur). Voordeel van de buitenkachel is dat de hottub sneller schoon is te maken (geen houten rekje, geen kachel in het bad waar stoffen aan kunnen kleven). Wat soms ook een rol speelt is dat de buitenkachel voor ouders met jonge kinderen iets meer veiligheid biedt.

Genieten in een houtgestookte hottub

Dankzij de intern ingebouwde TURBO kachel kunt u in het bad genieten van knisperend en knapperend houtvuur. Genieten in een houtgestookt heet buitenbad is genieten van de rust en natuur buiten, de fonkelende sterrenhemel, het knapperende houtvuur, het gevoel veilig omringd te zijn door het hete water, in een alsmaar kouder wordende buitenomgeving.

Een houtgestookte hottub voor hoeveel personen?

Onze Isbjørn houtgestookte hottubs zijn in de basis te leveren in 3 verschillende variaties:

- Met binnenkachel in een 180 variant met interne kachel (vrijstaand of inbouw). Geschikt voor 4-6 personen.
- Met buitenkachel in een 160 variant, met externe kachel. Geschikt voor 2-4 personen.
- Een 180 variant met buitenkachel. Geschikt voor 4-6 personen.

Waar en hoe plaats ik een houtgestookte hottub?

Gelukkig wegen de kunststof houtgestookte hottubs niet zo veel als een traditionele houten hottub. In dat opzicht is de plaatsing van een tub tegenwoordig een stuk eenvoudiger geworden. Een kunststof hottub is aan de onderkant voorzien van schuimisolatieringen. Hierop staat de hottub. Dit betekent dat u de tub kunt plaatsen op eenvoudige tegels, houten vlonder of eenvoudig grind. Op gras of zand wordt afgeraden.  De levering zelf vind plaats met een palletwagen, indien u een doorgang naar de tuin heeft van minimaal 115 cm breed (voor een hottub met een buitenkachel), dan rijdt onze chauffeur in 1 keer door naar de eindplek. Voor een hottub met een interne kachel dient er een doorgang van minimaal 160cm breed zijn. Graag vernemen wij uw situatie zodat wij weten hoe wij de tub moeten verpakken. Mocht u een dergelijke doorgang niet hebben, bespreek dit dan vooraf even met ons. Vaak is in overleg de tub wel over een schutting of hek te tillen, of kunnen we andere oplossingen bedenken.

Wat kost een hottub houtgestookt?

​Isbjørn Hot Tubs gaat voor kwaliteit in de eerste plaats, dat betekent dat u onze baden niet altijd met een ander houtegestookt bad kunt vergelijken. Op basis van 10 jaar ervaring met andere merken en eigen productie-ervaring weten wij als geen ander wat op de lange termijn belangrijk voor u is. De prijzen van een Hot Tub houtgestookt zijn dan ook gebaseerd op uitsluitend de allerbeste LDPE kunststof binnenkuipen (dikke kuipen van 8 mm), krachtige 30, 40 of 45 kW houtkachels, een fraaie sfeervolle 16 cm brede thermowood houten rand aan de bovenzijde, en een rotvrije thermowood houten afwerking (klasse A).  Wilt u een overzicht hebben van onze prijzen, of wilt u een prijslijst downloaden.

Wat klanten zeggen

R. van der Jagt

Onze nieuwe hottub staat alweer een paar maanden en wij zijn dik tevreden. Dit begon al met de levering en installatie. Bij ons moest hij over het dak. Dit was geen probleem, want de hottub werd keurig verpakt op een pallet geleverd. Eenmaal op de grond wat het een kwestie van folie er af en kantelen en hij stond. Installatie van kachel en filter waren ook een kwestie van slangen er op en draaien en stoken. We hebben er al heerlijke uurtjes in doorgebracht. Zowel in de hete zomer als nu in de kou onder de sterrenhemel.

Bas en Agnes

Ik wilde jullie graag nog hartelijk bedanken voor het meedenken en de levering van de hottub. De afwerking en uitstraling in onze tuin is ruimschoots naar verwachting! Vooralsnog kunnen de buren meekijken (later maken we deze hoek blind), maar iedereen is jaloers! Sinds de levering vorige week zaterdag is er geen dag geweest dat we niet genoten hebben van de tub. Zeker met dit warme weer is dagelijks opstoken niet nodig, wat elke dag een verfrissend bad oplevert. We zijn er dan ook erg blij mee dat we al onze vragen en wensen bij Isbjørn en Woodmex hebben kunnen neerleggen voor we deze eyecatcher hebben aangeschaft.

Pieterjan

Zeer tevreden met onze Isbjorn hottub. De grote kachel stookt de tub snel warm. In het begin even goed opletten dat je niet te hard doorstookt zodat het te warm wordt. Al met al is het heerlijk genieten en ook nog eens super gezellig met het hele gezin erin. Goed geadviseerd en leuk om de fabricage gezien te hebben.

Elles Kommer

Vandaag eindelijk gestart met inbouwen van de hottub. We konden niet wachten om er alvast even in te gaan zitten. En nog bedankt voor de warme mutsen.

Isbjorn Review Afb Isbjorn Review Afb Isbjorn Review Afb Isbjorn Review Afb
Isbjorn Logo E1644397984167 1

Sinds februari 2019 behoort ISBJØRN HOT TUBS bij de Woodmex Groep, al vele jaren gesitueerd in Wormerveer (N-H) en dankzij de sterk verbeterde kwaliteit, de verbeterde eindcontroles en de eigen afleverservice kunt u tegenwoordig onze hottubs aantreffen in meerdere Europese landen.