Maak kennis met de houtgestookte kunstof hottubs van Isbjørn.

Kunststof Hottub

Houtgestookte hottub met korte opstooktijden

Isbjørn Hot Tubs heeft echter voor een LDPE kunststof binnenkuip gekozen voor al haar houtgestookte Hot tubs, welke ergonomisch zijn gevormd. Deze kuipen zijn voorzien van een schuine wand, gesloten bankjes en gaan bovenal levenslang mee !  De voordelen van deze benadering zijn dat je een levenslange kuip hebt, waarbij je veel minder water hoeft op te warmen om ervan te kunnen genieten. De opstooktijden variëren gemiddeld van ca 1,5-2,5 uur. (Afhankelijk van de watertemperatuur en buitentemperatuur, zo kan het stoken in de wintermaanden iets langer duren dan in de zomermaanden).

Dankzij deze uit 1 mal gegoten kunststof binnenkuipen gaat de houtgestookte hottub veel langer mee, en kunt u hem later zelfs ‘restylen’. Deze nieuwe generatie houtgestookte Hot Tubs behoudt daarom ook veel meer zijn waarde dan zijn traditionele houten hottub. Immers de binnenkuip gaat levenslang mee terwijl het hout slechts een decoratieve functie heeft gekregen.

Kunststof LDPE gaat levenslang mee

Dankzij de LDPE kunststof binnenkuip koopt u een kunststof hottub voor uw leven met levenslange garantie ! Immers het LDPE kunststof vergaat niet, is flexibel en taai,  en is bovendien UV bestendig.  De binnenkuip is alleen verkrijgbaar in grijs antraciet.

Voordelen kunststof hottub

Een ander belangrijk voordeel van een kunststof hottub is dat u de Hot Tub ook tijdelijk leeg kan laten staan (bv. bij strenge vorst of vakantieperiode). Bij de houten modellen was het verstandiger dit niet te doen omdat na verloop van tijd dan toch lekkages konden ontstaan. Een derde belangrijk voordeel van de Isbjørn kuip is dat deze qua hoogte, zithoogte en voetenruimte perfect is toegesneden op een gemiddelde gezinssamenstelling van 4-6 personen. Met de ideale hoogte van ca. 115 cm zult u ook in de winter tot over uw schouders omringd worden door het hete water en voldoende beenruimte ervaren. Door de hoogte van de hottub zit u ook heerlijk beschut tegen de wind die in Nederland veelal aanwezig is.

Isolatie kunststof Hot Tub

Al onze kunststof hottubs zijn aan de onderzijde voorzien van schuimisolatie. Hierdoor blijft de warmte behouden en heeft de hottub een stevig draagvlak. Het is een vast gegeven namelijk dat wanneer de tub snel op te warmen is en langer warm blijft, u vaker zult genieten van uw kunststof hottub.

Diverse soorten kunststof hottubs

Er worden momenteel ook kuipen aangeboden van ander materiaal dan LDPE, zoals glasfiber of polypropyleen. In tegenstelling tot LDPE dat levenslang mee gaat, zijn dit kuipen die erg onderhevig zijn aan krassen, osmose en kunnen lasnaden (PP) barsten. Wij staan daar niet achter omdat de kuipen slechts een beperkte levensduur kennen (barsten, breuken, niet UV bestendig, osmose  etc...).  Kiest u voor kwaliteit, kies dan altijd een LDPE kuip.

Prijzen kunststof hottubs

De prijzen van een goede kunststof hottub liggen over het algemeen iets hoger dan de traditionele houten hottubs. Dit komt omdat de hottub enerzijds extra voorzien is van een kunststof binnenkuip, maar anderzijds bij Isbjørn ook zijn uitgerust met alleen de allerbeste kuipen die verkrijgbaar zijn (LDPE). U betaalt dus iets meer, maar daar heeft u vervolgens ook jarenlang plezier van ! Het kunststof vergaat immers niet in onze situatie. Een andere reden waarom onze Tubs doorgaans iets duurder zijn heeft te maken met de fraaie houten randafwerking zodat u nog altijd 'het houten gevoel' ervaart en lekker kunt zitten op de bovenrand. Dit is ook de reden waarom het merendeel van onze klanten die aanvankelijk een goedkopere Tub wilden kopen met een kunststof randafwerking, vrijwel allemaal een èchte Isbjørn kiezen. Zien is kopen dus.

U koopt rechtstreeks af fabriek in NL

Alle Isbjørn Hottubs worden in Nederland vervaardigd, en vanuit Nederland met eigen chauffeurs naar de klant geleverd. U betaalt dus geen hoge kosten uit Scandinavie of de Baltische Staten. Daar wij onze kwaliteitsborging zeer serieus nemen, hebben wij vrijwel alles in eigen hand. Wilt u eens meekijken in de productie hoe wij onze kunststof hottubs vervaardigen ? Dan bent u van harte uitgenodigd, belt u vooraf even met het algemene nummer : 0633051666.