Opwarming - Gebruik en onderhoud - Isbjørn Hot Tubs

Opwarming houtgestookte hottub

Alvorens u start met het aansteken van de kachel is het van groot belang dat uw Hot Tub voor 95% gevuld is met water. De aluminium kachel is er uitsluitend op gebouwd om onder water te werken.

Aansteken hottubkachel

Met behulp van een paar aanmaakblokjes verkrijgbaar bij iedere supermarkt, kunt u de kachel aansteken. Vul de kachel daarna luchtig met enig aanmaakhout (vuren plankjes, pallethout) en een beetje karton.  Zorg ervoor dat de kachel voldoende lucht krijgt.  Wanneer de kachel eenmaal goed brand, plaats dan de kacheldeksel op de kachelopening zodat deze optimale trek krijgt en het minste warmte verliest.

Om de trek te bevorderen wil het daarna wel eens helpen om lucht in de smalle luchtopening (bij interne kachel) te blazen. Vul de kachel met enige regelmaat en voorkom opstopping van te veel hout in de kachel.

Stoken hottubkachel

Tijdens het opwarmen zult u merken dat de verkregen warmte zich vooral bovenin de Hot Tub verschijnt aan de oppervlakte. Dit wil nog wel eens leuke dampen veroorzaken. Bij het opwarmen echter raden wij u aan het water vooral veelvuldig te mixen met een peddel.  Gebruik ook de deksel om de verkregen warmte zoveel mogelijk te behouden. Te veel warmteverlies en wachttijd wordt zo vermeden.