Opwarming - Gebruik en onderhoud - Isbjørn Hot Tubs

Opwarming houtgestookte hottub

Alvorens u start met het aansteken van de kachel is het van groot belang dat uw Hot Tub voor 95% gevuld is met water. De aluminium kachel is er uitsluitend op gebouwd om onder water te werken.

Aansteken hottubkachel

Met behulp van een paar aanmaakblokjes verkrijgbaar bij iedere supermarkt, kunt u de kachel aansteken. Vul de kachel daarna luchtig met enig aanmaakhout (vuren plankjes, pallethout) en een beetje karton.  Zorg ervoor dat de kachel voldoende lucht krijgt.  Wanneer de kachel eenmaal goed brand, plaats dan de kacheldeksel op de kachelopening zodat deze optimale trek krijgt en het minste warmte verliest.

Om de trek te bevorderen wil het daarna wel eens helpen om lucht in de smalle luchtopening (bij interne kachel) te blazen. Vul de kachel met enige regelmaat en voorkom opstopping van te veel hout in de kachel.

Stoken hottubkachel

Tijdens het opwarmen zult u merken dat de verkregen warmte zich vooral bovenin de Hot Tub verschijnt aan de oppervlakte. Dit wil nog wel eens leuke dampen veroorzaken. Bij het opwarmen echter raden wij u aan het water vooral veelvuldig te mixen met een peddel.  Gebruik ook de deksel om de verkregen warmte zoveel mogelijk te behouden. Te veel warmteverlies en wachttijd wordt zo vermeden.

Wat klanten zeggen

R. van der Jagt

Onze nieuwe hottub staat alweer een paar maanden en wij zijn dik tevreden. Dit begon al met de levering en installatie. Bij ons moest hij over het dak. Dit was geen probleem, want de hottub werd keurig verpakt op een pallet geleverd. Eenmaal op de grond wat het een kwestie van folie er af en kantelen en hij stond. Installatie van kachel en filter waren ook een kwestie van slangen er op en draaien en stoken. We hebben er al heerlijke uurtjes in doorgebracht. Zowel in de hete zomer als nu in de kou onder de sterrenhemel.

Bas en Agnes

Ik wilde jullie graag nog hartelijk bedanken voor het meedenken en de levering van de hottub. De afwerking en uitstraling in onze tuin is ruimschoots naar verwachting! Vooralsnog kunnen de buren meekijken (later maken we deze hoek blind), maar iedereen is jaloers! Sinds de levering vorige week zaterdag is er geen dag geweest dat we niet genoten hebben van de tub. Zeker met dit warme weer is dagelijks opstoken niet nodig, wat elke dag een verfrissend bad oplevert. We zijn er dan ook erg blij mee dat we al onze vragen en wensen bij Isbjørn en Woodmex hebben kunnen neerleggen voor we deze eyecatcher hebben aangeschaft.

Pieterjan

Zeer tevreden met onze Isbjorn hottub. De grote kachel stookt de tub snel warm. In het begin even goed opletten dat je niet te hard doorstookt zodat het te warm wordt. Al met al is het heerlijk genieten en ook nog eens super gezellig met het hele gezin erin. Goed geadviseerd en leuk om de fabricage gezien te hebben.

Elles Kommer

Vandaag eindelijk gestart met inbouwen van de hottub. We konden niet wachten om er alvast even in te gaan zitten. En nog bedankt voor de warme mutsen.

Isbjorn Review Afb Isbjorn Review Afb Isbjorn Review Afb Isbjorn Review Afb
Isbjorn Logo E1644397984167 1

Sinds februari 2019 behoort ISBJØRN HOT TUBS bij de Woodmex Groep, al vele jaren gesitueerd in Wormerveer (N-H) en dankzij de sterk verbeterde kwaliteit, de verbeterde eindcontroles en de eigen afleverservice kunt u tegenwoordig onze hottubs aantreffen in meerdere Europese landen.