Onderhoud houtafwerking - Gebruik en onderhoud - Isbjørn Hot Tubs

Onderhoud hottub houtafwerking

Kunststof Hot Tub of niet, voor menig Tub gebruiker moet ook deze Hot Tub een natuurlijke uitstraling blijven houden en passen in het landschap. De Tub moet er als een houten Tub blijven uitzien, ook al heeft de Tub een kunststof binnenkuip. Vanuit dit uitgangspunt is de Isbjørn hot tub ontstaan, van buiten een  stoere houten Tub met brede houten rand, van binnen comfortabel en praktisch door zijn vorm en materiaalkeuze. De Isbjørn Hot Tub is daarom afgewerkt met Thermowood.

Wat is thermowood ?

ThermoWood is thermisch behandeld dennenhout afkomstig uit Scandinavische bossen. Door het hout te modificeren met hitte en stoom (zonder gebruik van chemicaliën) wordt het getransformeerd tot een duurzaam en stabiel product, vergelijkbaar met hout uit tropische bossen. Ook heeft ThermoWood een isolatievermogen heeft dat 23% hoger ligt dan dat van niet behandeld hout.

Door de modificatiewijze neemt het vermogen tot vochtopname van het hout gevoelig af en wordt het evenwichtsvochtgehalte verlaagd. De diepte van de warmbruine kleur is afhankelijk van de intensiteit van de hittebehandeling. Hoe hoger de temperatuur en hoe langer deze wordt aangehouden, hoe donkerder de kleur. Daar het hout na de modificatie een lagere UV- bestendigheid heeft, wordt ook sneller een mooie zilvergrijze verkleuring bekomen.  De verduurzaming is een feit.

Samengevat heeft de thermische behandeling van dennenhout een grote invloed op zwelling en krimp, kleur en biologische duurzaamheid.

Onderhoud thermowood

Al onze Hot Tubs zijn afgewerkt met een fraaie houtafwerking van thermowood. Ofschoon thermowood vrij duurzaam is vanwege de thermische behandeling dat het heeft ondergaan, krijgt het na verloop van tijd een zilverkleurige grijze kleur (vergelijkbaar met Red Cedar).

Ofschoon niet noodzakelijk raden wij echter altijd aan om het thermowood 1 maal per jaar met Vesting was olie te behandelen. Het hout wordt hierdoor waterafstotend en behoudt dan langere tijd zijn mooie donkerbruine kleur. Behandel echter uitsluitend de buitenafwerking van uw Hot Tub met deze olie, en nooit het beschermrek dat in het water staat (modellen met interne kachels).