Onderhoud houtafwerking - Gebruik en onderhoud - Isbjørn Hot Tubs

Onderhoud hottub houtafwerking

Kunststof Hot Tub of niet, voor menig Tub gebruiker moet ook deze Hot Tub een natuurlijke uitstraling blijven houden en passen in het landschap. De Tub moet er als een houten Tub blijven uitzien, ook al heeft de Tub een kunststof binnenkuip. Vanuit dit uitgangspunt is de Isbjørn hot tub ontstaan, van buiten een  stoere houten Tub met brede houten rand, van binnen comfortabel en praktisch door zijn vorm en materiaalkeuze. De Isbjørn Hot Tub is daarom afgewerkt met Thermowood.

Wat is thermowood ?

ThermoWood is thermisch behandeld dennenhout afkomstig uit Scandinavische bossen. Door het hout te modificeren met hitte en stoom (zonder gebruik van chemicaliën) wordt het getransformeerd tot een duurzaam en stabiel product, vergelijkbaar met hout uit tropische bossen. Ook heeft ThermoWood een isolatievermogen heeft dat 23% hoger ligt dan dat van niet behandeld hout.

Door de modificatiewijze neemt het vermogen tot vochtopname van het hout gevoelig af en wordt het evenwichtsvochtgehalte verlaagd. De diepte van de warmbruine kleur is afhankelijk van de intensiteit van de hittebehandeling. Hoe hoger de temperatuur en hoe langer deze wordt aangehouden, hoe donkerder de kleur. Daar het hout na de modificatie een lagere UV- bestendigheid heeft, wordt ook sneller een mooie zilvergrijze verkleuring bekomen.  De verduurzaming is een feit.

Samengevat heeft de thermische behandeling van dennenhout een grote invloed op zwelling en krimp, kleur en biologische duurzaamheid.

Onderhoud thermowood

Al onze Hot Tubs zijn afgewerkt met een fraaie houtafwerking van thermowood. Ofschoon thermowood vrij duurzaam is vanwege de thermische behandeling dat het heeft ondergaan, krijgt het na verloop van tijd een zilverkleurige grijze kleur (vergelijkbaar met Red Cedar).

Ofschoon niet noodzakelijk raden wij echter altijd aan om het thermowood 1 maal per jaar met Vesting was olie te behandelen. Het hout wordt hierdoor waterafstotend en behoudt dan langere tijd zijn mooie donkerbruine kleur. Behandel echter uitsluitend de buitenafwerking van uw Hot Tub met deze olie, en nooit het beschermrek dat in het water staat (modellen met interne kachels).

Wat klanten zeggen

R. van der Jagt

Onze nieuwe hottub staat alweer een paar maanden en wij zijn dik tevreden. Dit begon al met de levering en installatie. Bij ons moest hij over het dak. Dit was geen probleem, want de hottub werd keurig verpakt op een pallet geleverd. Eenmaal op de grond wat het een kwestie van folie er af en kantelen en hij stond. Installatie van kachel en filter waren ook een kwestie van slangen er op en draaien en stoken. We hebben er al heerlijke uurtjes in doorgebracht. Zowel in de hete zomer als nu in de kou onder de sterrenhemel.

Bas en Agnes

Ik wilde jullie graag nog hartelijk bedanken voor het meedenken en de levering van de hottub. De afwerking en uitstraling in onze tuin is ruimschoots naar verwachting! Vooralsnog kunnen de buren meekijken (later maken we deze hoek blind), maar iedereen is jaloers! Sinds de levering vorige week zaterdag is er geen dag geweest dat we niet genoten hebben van de tub. Zeker met dit warme weer is dagelijks opstoken niet nodig, wat elke dag een verfrissend bad oplevert. We zijn er dan ook erg blij mee dat we al onze vragen en wensen bij Isbjørn en Woodmex hebben kunnen neerleggen voor we deze eyecatcher hebben aangeschaft.

Pieterjan

Zeer tevreden met onze Isbjorn hottub. De grote kachel stookt de tub snel warm. In het begin even goed opletten dat je niet te hard doorstookt zodat het te warm wordt. Al met al is het heerlijk genieten en ook nog eens super gezellig met het hele gezin erin. Goed geadviseerd en leuk om de fabricage gezien te hebben.

Elles Kommer

Vandaag eindelijk gestart met inbouwen van de hottub. We konden niet wachten om er alvast even in te gaan zitten. En nog bedankt voor de warme mutsen.

Isbjorn Review Afb Isbjorn Review Afb Isbjorn Review Afb Isbjorn Review Afb
Isbjorn Logo E1644397984167 1

Sinds februari 2019 behoort ISBJØRN HOT TUBS bij de Woodmex Groep, al vele jaren gesitueerd in Wormerveer (N-H) en dankzij de sterk verbeterde kwaliteit, de verbeterde eindcontroles en de eigen afleverservice kunt u tegenwoordig onze hottubs aantreffen in meerdere Europese landen.