Zandfilter | Opties & Accessoires| Isbjørn Hot Tubs
Zandfilter
Zandfilter

Zandfilter

Gebruikt u de hottub zeer regelmatig (bv. elke week wel een paar keer)? Dan loont het zich om een zandfilter of filterinstallatie aan te schaffen. Lees hier welke mogelijkheden u heeft!

695,- euro incl. btw


Zandfilter

Over het algemeen raden wij onze klanten aan eerst een hottub te gebruiken zonder filter, en eerst eens te ervaren hoe de tub bevalt en hoe vaak men de hottub daadwerkelijk gebruikt. Immers de kunststof hottub kan ook tijdelijk leeg staan als u wilt indien u de tub een tijdje niet gebruikt. Gebruikt u de tub zeer regelmatig (bv. elke week wel een paar keer) dan loont het zich om een zandfilter of filterinstallatie aan te schaffen.

Indien u besluit tot aanschaf van een zandfilter of zwembad filter, dan leveren wij uitsluitend compleet voorgemonteerde filteroplossingen incl. goede service en garantie. Als u een filter overweegt doet het in 1x goed is ons advies. Deze compleet voorgemonteerde zandfilter bestaat uit:

Filterbassin (blauw) gevuld met glasvezelkorrels;
Zandfilterpomp (125 liter per miniuut,  250 W / 220 V) incl. voorfilter;
UV lamp (UV-C 15000,  18 Watt tot 8000 uur) tegen de algen;
2 x 2 meter aansluitslangen;
Voorgemonteerde wanddoorvoeren;
Alles gemonteerd op een handig draagplateau;
Tijdschakelaar;
Overige aansluitmaterialen;
Handleiding en evt. telefonische ondersteuning bij vragen of problemen;

De zandfilter zelf zorgt ervoor dat vetten en afvalstoffen uit het water gehaald worden (water wordt dan weer helder), de UV lamp zorgt ervoor dat de bacteriën zoals de algbacterie niet verder zullen groeien (water niet meer lichtgroen en slijmerig).

Plaatsing van de zandfilter

Het is van belang dat een zand filter wordt gestald in een vorstvrije omgeving. Bij (strenge- of aanhoudende) vorstperioden kan een filter of filterpomp immers kapot vriezen. Wij adviseren u daarom een filterinstallatie bij voorkeur te plaatsen:

in een garage;
in een tuinhuis;
in een bijkeuken of gelijkwaardig;
in een techniekkist (kunststof kist die is afgewerkt met thermowood).

Vraagt u gerust een offerte bij ons op voor de exacte prijzen.