Onderhoud hottub water - Gebruik en onderhoud - Isbjørn Hot Tubs

Onderhoud hottub water

Tijdens een gesprek met een verkoopadviseur zullen wij uitvoerig stilstaan bij het onderhoud van het water voor uw Hot Tub. Dit heeft te maken met het feit dat het water in een Hot Tub veel sneller dan bijvoorbeeld een zwembad vuil zal worden als gevolg van de hoge badtemperatuur van ca. 38-40 graden Celsius.

Geniet u van een warme Hot Tub dan komen er al vrij snel veel lichaamsstoffen en -vetten in het water.  Het water zal hierdoor na 2 keer gebruik al vrij snel dof of troebel uitzien. Een tweede factor van belang zijn de bacteriën (alg) die bij warm water en veel zonlicht zullen groeien. Hierdoor wordt het water slijmerig aan de wandzijde en vertoont het een ietwat lichtgroene kleur in het bad.

Wel of geen filter nodig ?

Gebruikt u de tub privé - of voor publieke doeleinden ?;
Hoe vaak zult u de Hot Tub gaan gebruiken?;

Gebruikt u de Tub vooral voor publieke doeleinden (B&B, hotelgasten) dan adviseren wij u na iedere klant / gast het water te verversen. Huurders van een accommodatie zullen doorgaans niet het zelfde water van de vorige huurders willen gebruiken.

Gebruikt u de Tub privé onregelmatig of hooguit een paar keer per maand, dan is een filterinstallatie niet direkt noodzakelijk en kan het vaak eenvoudiger en goedkoper zijn het water wekelijks te verversen. Bijvoorbeeld vrijdags verversen als u in het weekeinde wilt genieten.  Zonder filterinstallatie dient u er rekening mee te houden dat u elke week het water zult moeten verversen.

Gebruikt u de Tub privé met enige regelmaat, bijvoorbeeld ook doordeweeks dan kan het raadzaam zijn een filterinstallatie aan te schaffen.  Met een door ons geleverde filter / UV installatie + (chloorvrij !) granulaat kunt u doorgaans het zelfde water 2  maanden lang gebruiken.

Gebruik van chloor is niet toegestaan bij een Hot Tub indien de Tub verwarmd wordt met een houtkachel, chloor en aluminium en sommige RVS gaan niet samen. De garantie op een kachel vervalt indien er wel middelen worden gebruikt die chloor bevatten. In plaats van chloor adviseren wij u altijd te werken met een filter met UV lamp in combinatie met chloorvrije zuiveringsgranulaat.

De vraag of u een filterinstallatie nodig heeft wordt bepaald door de volgende factoren:

Standaard bij Isbjørn filterdoorvoeren

Uit ervaring weten we dat veel klanten bij aanschaf nog niet kunnen inschatten hoe vaak met een Hot Tub zal gebruiken in de toekomst. Ook hikt men aan tegen de extra meerkosten van een filterinstallatie. Om die reden worden alle Isbjørn Hot Tubs standaard al voorzien van filterdoorvoeren in de wandzijde. Mocht u dan na verloop van tijd toch een filterinstallatie willen aanschaffen, dan is deze zo aan te sluiten. Indien men zeker is dat de hottub zo basic mogelijk dient te zijn, kunnen wij de doorvoeren ook achterwege laten.

Onderhoud Hottub Water
Onderhoud Hottub Water

Wat klanten zeggen

R. van der Jagt

Onze nieuwe hottub staat alweer een paar maanden en wij zijn dik tevreden. Dit begon al met de levering en installatie. Bij ons moest hij over het dak. Dit was geen probleem, want de hottub werd keurig verpakt op een pallet geleverd. Eenmaal op de grond wat het een kwestie van folie er af en kantelen en hij stond. Installatie van kachel en filter waren ook een kwestie van slangen er op en draaien en stoken. We hebben er al heerlijke uurtjes in doorgebracht. Zowel in de hete zomer als nu in de kou onder de sterrenhemel.

Bas en Agnes

Ik wilde jullie graag nog hartelijk bedanken voor het meedenken en de levering van de hottub. De afwerking en uitstraling in onze tuin is ruimschoots naar verwachting! Vooralsnog kunnen de buren meekijken (later maken we deze hoek blind), maar iedereen is jaloers! Sinds de levering vorige week zaterdag is er geen dag geweest dat we niet genoten hebben van de tub. Zeker met dit warme weer is dagelijks opstoken niet nodig, wat elke dag een verfrissend bad oplevert. We zijn er dan ook erg blij mee dat we al onze vragen en wensen bij Isbjørn en Woodmex hebben kunnen neerleggen voor we deze eyecatcher hebben aangeschaft.

Pieterjan

Zeer tevreden met onze Isbjorn hottub. De grote kachel stookt de tub snel warm. In het begin even goed opletten dat je niet te hard doorstookt zodat het te warm wordt. Al met al is het heerlijk genieten en ook nog eens super gezellig met het hele gezin erin. Goed geadviseerd en leuk om de fabricage gezien te hebben.

Elles Kommer

Vandaag eindelijk gestart met inbouwen van de hottub. We konden niet wachten om er alvast even in te gaan zitten. En nog bedankt voor de warme mutsen.

Isbjorn Review Afb Isbjorn Review Afb Isbjorn Review Afb Isbjorn Review Afb
Isbjorn Logo E1644397984167 1

Sinds februari 2019 behoort ISBJØRN HOT TUBS bij de Woodmex Groep, al vele jaren gesitueerd in Wormerveer (N-H) en dankzij de sterk verbeterde kwaliteit, de verbeterde eindcontroles en de eigen afleverservice kunt u tegenwoordig onze hottubs aantreffen in meerdere Europese landen.