Onderhoud hottub water - Gebruik en onderhoud - Isbjørn Hot Tubs

Onderhoud hottub water

Tijdens een gesprek met een verkoopadviseur zullen wij uitvoerig stilstaan bij het onderhoud van het water voor uw Hot Tub. Dit heeft te maken met het feit dat het water in een Hot Tub veel sneller dan bijvoorbeeld een zwembad vuil zal worden als gevolg van de hoge badtemperatuur van ca. 38-40 graden Celsius.

Geniet u van een warme Hot Tub dan komen er al vrij snel veel lichaamsstoffen en -vetten in het water.  Het water zal hierdoor na 2 keer gebruik al vrij snel dof of troebel uitzien. Een tweede factor van belang zijn de bacteriën (alg) die bij warm water en veel zonlicht zullen groeien. Hierdoor wordt het water slijmerig aan de wandzijde en vertoont het een ietwat lichtgroene kleur in het bad.

Wel of geen filter nodig ?

Gebruikt u de tub privé - of voor publieke doeleinden ?;
Hoe vaak zult u de Hot Tub gaan gebruiken?;

Gebruikt u de Tub vooral voor publieke doeleinden (B&B, hotelgasten) dan adviseren wij u na iedere klant / gast het water te verversen. Huurders van een accommodatie zullen doorgaans niet het zelfde water van de vorige huurders willen gebruiken.

Gebruikt u de Tub privé onregelmatig of hooguit een paar keer per maand, dan is een filterinstallatie niet direkt noodzakelijk en kan het vaak eenvoudiger en goedkoper zijn het water wekelijks te verversen. Bijvoorbeeld vrijdags verversen als u in het weekeinde wilt genieten.  Zonder filterinstallatie dient u er rekening mee te houden dat u elke week het water zult moeten verversen.

Gebruikt u de Tub privé met enige regelmaat, bijvoorbeeld ook doordeweeks dan kan het raadzaam zijn een filterinstallatie aan te schaffen.  Met een door ons geleverde filter / UV installatie + (chloorvrij !) granulaat kunt u doorgaans het zelfde water 2  maanden lang gebruiken.

Gebruik van chloor is niet toegestaan bij een Hot Tub indien de Tub verwarmd wordt met een houtkachel, chloor en aluminium en sommige RVS gaan niet samen. De garantie op een kachel vervalt indien er wel middelen worden gebruikt die chloor bevatten. In plaats van chloor adviseren wij u altijd te werken met een filter met UV lamp in combinatie met chloorvrije zuiveringsgranulaat.

De vraag of u een filterinstallatie nodig heeft wordt bepaald door de volgende factoren:

Standaard bij Isbjørn filterdoorvoeren

Uit ervaring weten we dat veel klanten bij aanschaf nog niet kunnen inschatten hoe vaak met een Hot Tub zal gebruiken in de toekomst. Ook hikt men aan tegen de extra meerkosten van een filterinstallatie. Om die reden worden alle Isbjørn Hot Tubs standaard al voorzien van filterdoorvoeren in de wandzijde. Mocht u dan na verloop van tijd toch een filterinstallatie willen aanschaffen, dan is deze zo aan te sluiten.

Onderhoud Hottub Water
Onderhoud Hottub Water