Uw hottub en vorstperioden - Blog - Isbjørn Hot Tubs

Uw hottub en vorstperioden

Beste lezer,

Met deze aanhoudende vorstperioden vraagt menig Tubber zich af hoe om te gaan met vorst en het water in je hottub. De beste remedie bij aanhoudende vorstperioden van langer dan 2 dagen vorst van -/- 3 graden of meer, is om uw tub vroegtijdig leeg te laten en af te dekken.

Uw Hottub En Vorstperioden

Ofschoon onze LDPE kunststof binnenkuipen de vorst wel kunnen weerstaan zijn de kachel zelf en de evt. doorvoeren naar uw filter of naar de kachel het meest kwetsbaar. Met name de buitenkachel heeft een dubbele wand alwaar zich water bevind. Als hierin het water gaat bevriezen zou dit schade kunnen opleveren. Een tussen oplossing zou kunnen zijn om afsluiters tussen de tub en de kachel te plaatsen. Hierdoor kunt u het water in het bad laten staan, maar de buitenkachel afzonderlijk leeg te laten lopen.

Voor diegene die beslist het water in het bad wil laten, kunnen wij ook nog een elektrische spiraalverwarming van 3000 Watt aanbieden. U kunt deze plaatsen op de retour van uw filterinstallatie of een afzonderlijk circulatiepompje. Verwacht hiervan geen wonderen, maar vorstvrij houden kan deze het bad in elk geval. Hiervoor moet de filterpomp dan wel 24 uur per dag blijven draaien.

Uw Hottub En Vorstperioden

Heeft u verder nog twijfels of uw filter zelf wel vorstvrij blijft, omdat u deze buiten of in een koude schuur heeft staan, dan is een kleine warmteblower een oplossing. Deze wordt nog wel eens in een ronde trap met filter, techniekkist, of andere ruimte geplaatst in nabijheid van de filter en de pomp. De blower blaast dan warme lucht in de ruimte zodat ook pomp en filterbassin niet zullen bevriezen.

Uw Hottub En Vorstperioden

Al met al is er veel mogelijk, echter het kan per situatie verschillen. Bij twijfel is daarom de eerste oplossing, gewoon vroegtijdig leeglaten vaak de beste optie.